top of page

Міжнародна бізнес-школа Brandeis запустить стипендію в розмірі 1 мільйон доларів для біженців

Завдяки щедрим пожертвуванням Стипендіальний фонд миру підтримає до 10 аспірантів.


Уолтем (Массачусетс) — У відповідь на гуманітарні потреби, викликані війною в Україні, Університет Брандейса оголосив сьогодні, що він запустить стипендійний фонд, який підтримуватиме до 10 студентів, які навчатимуться в Міжнародній бізнес-школі Brandeis протягом наступних кількох років.

Два члени ради консультантів Brandeis International Business School виділили по 250 000 доларів США на підтримку стипендійного фонду: співголова ради Алан Хассенфельд, лауреат почесної звання 2020 року від Brandeis і член правління Барбара Кларк, магістра 91 року, випускниця школи. Решту буде зібрано за рахунок пожертв.


The Peace Scholarship Fund - Стипендіальний фонд миру спрямований на підтримку студентів, які були переміщені та змушені залишити свою країну через насильницькі конфлікти чи переслідування через расу, релігію, національність, належність до певної соціальної групи чи політичні переконання.

«Війна в Україні, яка вже змусила більше чотирьох мільйонів людей покинути батьківщину, вимагає відповіді від тих, хто має можливість допомогти», – сказав президент Університету Брандейса Рон Лібовіц. «Брандейс був заснований американською єврейською громадою, багато з яких або втекли з Європи, або втратили цілі сім’ї під час Другої світової війни. Допомагати тим, хто стикається з подібними загрозами для свого життя, – це те, що ми вважаємо зобов’язаним зробити».
«Я глибоко вдячний Алану та Барбарі за те, що вони взяли на себе роль лідера, дозволяючи Міжнародній бізнес-школі Брандейса підтримувати студентів, яким інакше не було б куди звернутися — не кажучи вже про продовження освіти — якби не ці стипендії», — додав Лібовіц

Барбара Кларк – інвестор, економіст і підприємець, засновниця The Impact Seat, фірми, яка інвестує в нові технології, очолювані командами різної статі та раси. Кларк інвестував у понад 60 компаній і 12 фондів у Північній Америці та Європі.

«Якщо ми хочемо жити відповідно до наших найвищих ідеалів, Університет Брандейса та Міжнародна школа бізнесу Брандейса повинні прагнути стати маяком надії у часи відчаю», – сказав Хассенфельд. «Стипендійний фонд миру дозволить нам відкрити двері для студентів з України, які змушені покинути свої домівки і потребують безпечного, спокійного місця для отримання освіти».

Алан Хассенфельд є головою у відставці та генеральним директором світової компанії Hasbro з виробництва іграшок, а також нинішнім головою виконавчого комітету компанії. Він також є головою Hassenfeld Family Initiatives, благодійної організації, метою якої є глобалізація безпеки та прав людини в дитячих продуктах, розширення прав і можливостей жінок у країнах, що розвиваються, а також ініціативи щодо покращення економіки, освіти та можливостей для бізнесу в Род-Айленді.

«Міжнародна бізнес-школа Brandeis надає студентам з усього світу основу, яка їм потрібна, щоб бути хорошими громадянами світу та бути прикладом», – сказав Кларк. «Щоб жити цими цінностями, ми повинні діяти під час кризи. Стипендійний фонд миру надасть надзвичайну можливість тим студентам, які цього найбільше потребують, і гарантує, що ми виконаємо основоположну місію Брандейса — відновити світ».

Міжнародна бізнес-школа Brandeis планує присудити перші стипендії аспірантам, які вступають цієї осені.


Пожертвування до Фонду стипендій миру можна зробити онлайн https://securelb.imodules.com/s/1614/20/interior.aspx?sid=1614&gid=1&pgid=5848&bledit=1&sort=1&dids=7685.7211&appealcode=UA2201 або зв’язавшись зі старшим директором з розвитку та зв’язків із випускниками Шейн Данн за адресою sdunn@brandeis.edu.

9 переглядів
bottom of page