top of page

Скільки ще можна жити в ЄС: оновили правила для українських біженців

Єврокомісія прийняла нове рішення стосовно українських біженців. Вони матимуть право мешкати в Європі щонайменше до березня 2024 року.


Українські біженці зможуть жити та працювати в ЄС до 2024 року. Про це повідомляє видання Euronews.


Європа продовжує заходи щодо надання українцям тимчасового захисту.

Важливо! Тепер біженці, які хочуть повернутися в Україну, не втрачатимуть права на тимчасовий захист.

Про це повідомила Ілва Йоханссон, єврокомісар з внутрішніх справ.

"Багато українців, які приїхали й попросили тимчасового захисту, тепер повертаються додому. Вони хотіли б відбудувати свою країну, і я це вітаю", – зазначила Ілва Йохансон.

Чимало людей не знають: їхати чи не їхати до України, адже бояться втратити статус тимчасового захисту. Люди вагаються, тому що не впевнені, чи не доведеться тікати знову.


Саме тому в ЄС прийняли рішення: українські біженці можуть не зніматися з реєстрації перед тим, як їхати додому. Потрібно тільки попередити відповідні органи влади про те, що ви їдете додому.

Українські біженці тепер не втратять статус тимчасового захисту, навіть якщо повернуться додому / Фото Guillaume Périgois / Unsplash


Запустили додаток для пошуку роботи


Ще одна позитивна новина для українських біженців – у Європі запустили додаток із пошуку роботи EU Talent Pool.


Тут усі, хто має тимчасовий захист, можуть зареєструватися, завантажити резюме та розповісти про свої навички. Перевірені роботодавці отримають доступ до вашого профілю. *Головне фото Markus Spiske | Unsplash


Сьогодні кожен може наближати перемогу. Допоможіть YouthFutureUA виконувати нашу місію, підтримайте українську армію та українців у скруті. Навіть маленькі суми важливі. Зробити посильний внесок можна тут.


168 переглядів
bottom of page