top of page

Слова допомагають : в Україні створили безкоштовний чат-бот цілодобової психологічної підтримки

Команда Центру психічного здоров'я НаУКМА та факультету інформатики CyberFI НаУКМА створила безкоштовний телеграм-бот @WordsHelpingBot для цілодобової психологічної допомоги українцям у смартфоні.


Кожен українець та українка від найменших до найстарших щодня переживають різний спектр емоцій та почуттів. Від віри в перемогу і майбутнє - до втрати сенсу життя.Такі стрибки характерні, зважаючи на високий рівень стресу, з яким доводиться стикатись під час війни. Ми опинились у різних умовах в тилу чи в епіцентрі бойових дій. І важливо знизити рівень напруження й налаштувати свою психіку так, щоб принести якомога більше користі собі, близьким й країні.

Телеграм-бот @WordsHelpingBot створили, щоб українці мали цілодобовий доступ до безкоштовної анонімної психологічної допомоги. Він розповідає про різні стани й емоції та підказує, як можна допомогти собі самостійно, якщо зараз немає змоги звернутись до психолога. Страх, тривога, паніка, апатія, рухове збудження, гнів, злість, агресія, істерика, нервове тремтіння, плач, відчуття провини/сорому – на усі ці відчуття у чатботі є поради, які можна застосувати у цей конкретний момент.

Також розробники наповнили @WordsHelpingBot словами підтримки реальних людей. Все, що необхідно, – це сказати ботові, як ви почуваєтесь, й він обере для вас необхідні слова.


Крім того, @WordsHelpingBot дає інструкції, як коректно розмовляти із іншими людьми, якщо ви помітили, що їм необхідна допомога. Він навчає, як коректно встановити контакт та чого робити не можна, щоб не перейти особисті кордони людей. Як правильно підтримати тих, хто поруч і подбати про себе.


Щоб скористатись ботом, необхідно ввести у пошуці телеграма: @WordsHelpingBot


А на сторінці Центру психічного здоров'я НаУКМА у Фейсбук https://www.facebook.com/kmarehab/posts/1827767814085872 можна прочитати розгорнуті статті про найпоширеніші стани під час війни та особливі техніки, які допоможуть опанувати себе. Про страхи дітей і корисні вправи на зосередження. Про війну, прийняття і віру в майбутнє.

57 переглядів
bottom of page