top of page

В Італії діють літні табори для українських матерів та дітей: як туди потрапити

Безкоштовний літній табір «Atlantia4Ukraine» вже діє з 13 червня по 2 вересня на віллі Фассіні в Римі, відкритий для матерів і дітей з громади українських біженців, які прибули до Риму.


Витрати на проведення таборів покривають муніципалітети та регіони ЄС, що беруть участь, разом із державними, приватними партнерами та партнерами з громадянського суспільства. - повідомляє EU neighbours east


Що пропонує літній табір «Atlantia4Ukraine» українським матерям з дітьми?

Дівчинка займається у таборі / Світлина : Luce


  • Розважальні заходи, спорт, йога, курси італійської мови, консультації та мультимедійний клас для дітей віком від 4 до 14 років та їхніх сімей.

  • Діяльність зазвичай включає заходи в приміщенні та на відкритому повітрі, екскурсії та вечірні розваги.

  • Дітям надається психологічна та медична підтримка.


Чим активності перебачаються?

Літній табір Atlantia4Ukraine: трошки радості для матерів і дітей біженців - Світлина : Luce


Усі заходи є денними та відбуваються по буднях (понеділок – п’ятниця) орієнтовно з 9.00 до 17.00, з обідом.


Опис занять спортом на свіжому повітрі: Плавання (наявність басейну UISP підтверджується) Як альтернатива водні ігри (ми оцінюємо плюси і мінуси) Регбі, Футбол, Флорбол, Волейбол, Карате, Дзюдо, Вільна боротьба, Бейсбол, Гольф, Фехтування, Ігрові спортивні заняття для наайменших (міні баскетбол, міні ракетки, міні настільний теніс, рекреаційно-моторні маршрути) Опис внутрішньої спортивної діяльності: Карате, дзюдо, вільна боротьба, фехтування. Опис внутрішніх лабораторій: Психологічна поміч, Клас кулінарії, Комп'ютерний клас, Семінар із саморозвитку можливостей.



Кому належить ініціатива створення таборів?

Літнім табором керує Sport Senza Frontiere у співпраці з Atlantia, за підтримки Карітасу, Спільноти Sant’Egidio та Save The Children Italy та спільно з Посольством України в Італії, Департаментом цивільного захисту Президентства Ради Міністрів, Міністерством закордонних справ, Муніципалітетом Риму.

Понад 500 дітей відвідали літні табори, організовані членами Європейського комітету регіонів. Діти навчаються як у початкових, так і в середніх школах і наразі переміщені в межах України. Табори тривали від 10 днів до трьох тижнів. Протягом літа буде організовано більше таборів.


Президент Європейського комітету регіонів Васко Алвес Кордейро зазначив: «Війна проти України сколихнула весь континент, але найбільше вона сколихнула життя мільйонів українських дітей. Європейські міста та регіони негайно підключилися, щоб надати гуманітарну допомогу та прийняти переміщених українців, і тепер вони працюють, щоб підтримати відбудову України. Деякі також вирішили надати багатьом дітям місце, де вони почуватимуться у безпеці та беруть участь у розважальних заходах… Я вдячний усім місцевим та регіональним представникам, які відгукнулися на цей заклик і дали ковток свіжого повітря сотням українських дітей».

В яких країнах ЄС діють табори?


Наразі за підтримки Комітету регіонів організовано п’ять таборів – у Римі (Італія), Німі (Франція), Прейлі (Латвія), Великій Польщі (Польща) та Марамуреш (Румунія), а також заплановані табори в регіонах Баварії (Німеччина), Підкарпатті. в Польщі, на Майорці в Іспанії та в місті Гданськ в Польщі.


Як взяти участь?

Заповніть форму попередньої реєстрації, вказавши вибір на бажаному тижні. Після цього ви отримаєте електронний лист із підтвердженням, у якому буде повідомлено про результат вашої реєстрації разом із додатковою інформацією.

Щоб забезпечити можливість більшій кількості людей взяти участь у літньому таборі, відвідування буде розподілено на щотижневій основі та адаптовано відповідно до наявних місць.

ПОПЕРЕДНЬО ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ ТУТ Запрошуються діти різного віку, зверніть увагу, що розважальні заходи підходять для дітей віком від 4 до 14 років.



Сьогодні кожен може наближати перемогу. Допоможіть YouthFutureUA виконувати нашу місію, підтримайте українську армію та українців у скруті. Навіть маленькі суми важливі. Зробити посильний внесок можна тут.







440 переглядів
bottom of page