top of page

Вакансії для людей з інвалідністю: в Україні запустили портал "Працюй!"

На новій платформі публікують вакансії від провідних українських компаній. Автором проєкту є благодійний фонд "Асоціація інклюзивної країни".


Про нову можливість повідомляє ресурс "Детектор медіа".

Людям з інвалідністю дають можливість працювати активно та безбар'єрно / Скриншот з порталу "Працюй!


Для кого створили портал

Статистика. Станом на початок 2022 року в Україні було зафіксовано близько 3 мільйонів людей з інвалідністю. Після початку повномасштабного вторгнення їх кількість зросла орієнтовно на 300 тисяч. Наразі працевлаштованими є 400 тисяч людей з інвалідністю. Наприкінці 2021 року ця цифра становила 455 тисяч працевлаштованих.

На порталі "Працюй!" можна обирати вакансії за різноманітними фільтрами: назва посади, віддалена робота чи офіс, повна зайнятість чи часткова тощо.


Які компанії пропонують вакансії


На порталі можна знайти вакансії від таких провідних компаній: Lyft Ukraine, "ПриватБанк", "Київстар", Nestlé, Skillers, Happy Monday.

"Інвалідність не має бути перепоною у прагненні працювати та будувати кар’єру. Наріжним каменем діяльності нашої організації завжди було і є саме питання самореалізації, адже коли людина працює, вона живе. Я переконана, що політика рівності в сфері зайнятості є економічно вигідною нашій країні і дуже важливою для її європейського майбутнього. Тому вважаю, що питання працевлаштування в сфері захисту прав людей з інвалідністю має стати пріоритетним в процесі відбудови нашої країни", зазначила президентка «Асоціація інклюзивної країни» Юлія Ресенчук.

20 переглядів
bottom of page