top of page

Проституція: як розпізнати методи вербування і куди звертатись, якщо ви вже в полоні

Торгівля людьми – це не міф, це реальність! Через війну Росії проти України зростають ризики потрапити в пастку торгівців людьми та, зокрема, стати жертвою сексуального рабства.


Інфографіка : Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці


Попри те, що випадки, пов’язані з торгівлею людьми, складно ідентифікувати під час масового переміщення людей, попередні повідомлення всередині України та за її межами свідчать про те, що торговці людьми готуються скористатися вразливістю тих, хто змушений покинути Україну. Зростання випадків роз’єднання сімей, появу дітей, які переміщуються без супроводу або зазнали роз’єднання з родичами, а також імовірність випадків сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Усе це становить серйозні ризики у сфері захисту, що пов’язані з торгівлею людьми. Втрата роботи і доходу внаслідок війни, обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців, і загалом постраждалого від війни населення призведуть до зростання ризиків. - Зазначається на сайті Міжнародної організації з міграції.

"Як мене вербували у проститутку..."


Будьте обачні із людьми, які пропонують житло чи роботу. Потрапити в пастку торгівців людьми можна за кордоном і в межах своєї країни. Історія про вербування у проституцію прямо на території України. Далі зі слів авторки Julia Lysenko, яка дала згоду на публікацію свого досвіду з метою вберегти інших жінок.


Стоп сексуальна експлуатація / Фото з мережі інтернет


...Знов пишу у підвалі. Я втратила вже лік дням, для мене до цих пір триває лютий. Хочу попередити дівчат, жінок про небезпеки. У Львові мене вербували у проститутку. Як я це зрозуміла? На автобусній зупинці підійшла до мене жінка. Немісцева і точно не українка. Говорила, що з Києва, але у районах, вулицях, зупинках не орієнтувалася. Ламано говорила українською з характерним звуком "ґ" на місці української літери "г" у словах, а у процесі розмови так розслабилася, що повністю перейшла на російську мову. Не орієнтувалася в операторах мобільного зв'язку в Україні. Пропонувала мені роботу медсестрою без медичної освіти у Познані. З особливим інтересом запитувала чи маю я дуже помітні шрами на тілі. От для чого це знати першій зустрічній? Як впливають помітні шрами на тілі на якість роботи медсестри? І найцікавіше. За її словами, головне у роботі медсестри у Польші - це білий халат, а диплом не потрібний. Еге ж. Так я і повірила.

-На этой работе не нужно делать уколы, главное улыбаться и носить белый халат. Ты красивая. У тебя все получится...

От як тут без нецензурної лексики? Як психолог, зчитала її невербаліку та аналізувала побудову речень, добір слів. Брехня, маніпуляція, страх розколотися, невпевненість у сказаному, тотальна безграмотність... Маргінали суспільства намагаються втертися у довіру та дізнатися максимум особистої інформації. Де живете, з ким, чи є рідні, які стосунки у сім'ї, чи є заощадження... Зараз дуже багато жінок, дівчат опинилися у вразливій ситуації: вимушений переїзд, перетин кордонів, адаптація до нового міста /села, країни.

Жінки та дівчата, будь ласка, бережіть себе. Аналізуйте, критично мисліть, довіряйте власним відчуттям. Довіряйте тільки перевіреним людям!!! - Додає авторка.


КОНТАКТИ для українських жінок і дівчат, які знаходяться в ситуації сексуальної експлуатації або мають такий ризик (спеціалізовані лінії)

Україна:

Республіка Польща:

Республіка Молдова:

Румунія:

Словацька Республіка:

Угорщина:

Німеччина:

Латвія:

Болгарія:

Хорватія :

Сербія:

Греція:

Фінляндія:

Іспанія :

Великобританія :

Швеція :

ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ НА МОВІ ЖЕСТІВ ДЛЯ ЖІНОК З ВАДАМИ СЛУХУ:

Контакти зібрали European Network of Migrant Women (ENoMW) та Anna Zobnina



Сьогодні кожен може наближати перемогу. Допоможіть YouthFutureUA виконувати нашу місію, підтримайте українську армію та українців у скруті. Зробити посильний внесок можна тут.

94 перегляди
bottom of page