top of page

"Живопис - терапія дитячих сердець" : для дітей ВПО на Вінниччині проводять сеанси арт-терапії

На Вінниччині організували сеанси арт-терапії для дітей, які були змушені покинути свої домівки через жахи війни.


Війна — випробування, яке можна порівняти зі справжнім пеклом. Вона принесла страхи та душевні тривоги, які були невідомі більшості людей у мирному житті.


На жаль, найбільше від руйнівного впливу військових дій страждають діти, адже в силу свого віку вони не здатні осягнути причин таких подій. Головним завданням дорослих у такий нестабільний та небезпечний час має бути турбота про психоемоційний стан дітей. Якнайкраще із цим допомагає впоратись арт-терапія, спрямована на подолання сильних емоцій та переживання негативного досвіду, який складно висловити словами.


“Живопис – терапія дитячих сердець”– проєкт, яким громадська спілка “Пік-Арт” прагне допомогти дітям переселенців (ВПО), які наразі проживають на території Вінницької області абстрагуватись та відволіктись від військових подій, які відбуваються в Україні,а також посприяти особистісному розвитку і образотворчому мисленню учасників проєкту.

"Даним проєктом ми хочемо допомогти дітям переселенців, які наразі проживають у селі Буша Вінницької області та у м. Вінниця, через заняття живописом, справитись із можливими психологічними травмами, пов’язаними із різкою зміною звичного способу життя, допомогти налагодити нові знайомства, знайти друзів та заволодіти новими навичками малювання. "

Діти переселенців на заняттях живописом справляються із можливими психологічними травмами, пов’язаними із різкою зміною звичного способу життя. Команда творчих та небайдужих допомагає налагодити нові знайомства, знайти друзів та заволодіти навичками малювання.

"Цілюща сила мистецтва - це факт ! Через малюнок, колір, творчість, діти передають свої приховані емоції та переживання. Завдяки фарбам діти вимальовуються, розкриваються, виплескують всі емоції."

Роботи діток будуть реалізовуватися через аукціон, а отримані кошти передані на реабілітацію дітям, які постраждали під час військового вторгнення росії в Україну.

За словами організаторів, проєкт триватиме по серпень включно. У м. Вінниця для груп на липень та серпень ще є вільні місця.


У зв’язку з обмеженою кількістю учасників в одній групі (максимум 8 осіб), реєстрація обов’язкова. Після реєстрації, для підтвердження участі, з вами зв’яжеться адміністратор спілки.


Форма для реєстрації дітей шкільного віку із числа ВПО : https://forms.gle/d2fSdtzwEZAchKx89 ________ Проєкт "Живопис - терапія дитячих сердець" реалізовує громадська спілка «Пік-Арт» за підтрики Фонд "МХП-Громаді" та МегаСмак

Керівниця проєкту: Тетяна Турченкова Художник наставник в Буші: Юрий Кизимов (молодший) Куратор проекту: Маша Косюхно Фото: Олексій Старінков

Сторінка у Фейсбук : https://www.facebook.com/PIKARTUKRAINE/

71 перегляд
bottom of page