top of page

Подолати страх та тривогу: безкоштовні психологічні боти й додатки

Ми продовжуємо серію публікацій про можливості отримати безкоштовну психологічну допомогу. Сьогодні українці переживають величезну кількість стресу через війну, тому зберігайте цю інформацію та діліться з близькими.


Журнал Elle запропонував 5 чатботів й мобільних застосунків, що допоможуть у скрутній ситуації.

Як отримати психологічну допомогу через мобільний телефон / Фото Roman Kraft on Unsplash

Важливо! Використання чатботів та додатків не може повністю замінити допомогу фахівця. Обов'язково вертайтеся до кваліфікованих лікарів, якщо відчуваєте потребу в цьому!

Цей чатбот у телеграмі пропонує допомогу, що заснована на клінічних дослідженнях та науковому підході. Тут ви знайдете вправи для подолання стресу, поради щодо того, як заспокоїтися та зрозуміти свої емоції.


Окрім первинної допомоги, чатбот може відправити вас на платформу "Розкажи мені", де ви зможете безкоштовно проконсультуватися з фахівцем.

2. Чатбот Faino Psy Bot


Цей бот створили фахові психологи. Він доступний різними мовами: українською, англійською, російською, білоруською та німецькою.


У цьому боті ви зможете оцінити рівень свого стресу, а також виконати вправи для його зниження.


3. Чатбот "Спільно для вчителів" (доступний у Telegram і у Viber)


Цей чатбот створений спеціально для працівників освіти. Тут ви знайдете посилання на матеріали, що допоможуть підтримати свій психологічний стан.


Окрім того, чатбот пропонує цікаві практики для роботи з дітьми та нотатник для того, аби записувати замітки про психологічний стан учнів.


У чатботі можна знайти різноманітні онлайн-курси, статті, відео та вебінари, що допоможуть виходити з кризових ситуацій та опановувати себе.


4. Чатбот ГІ "Марш жінок"


Це чатбот, що надає цілодобову психологічну підтримку онлайн. Окрім того, організація має опції, доступні офлайн: прихистки у Львові та Чернівцях, а також гуманітарну підтримку жінок, які постраждали від сексуального насильства.


5. Додаток Doomka


Це безкоштовний додаток для телефонів. Його можна завантажити на Google Play. Тут ви знайдете мотивуючі цитати та афірмації для різних ситуацій у житті.


Окрім того, додаток запропонує вам гру, що розвиває стресостійкість: ви зможете проходити різні рівні та отримувати нагороди.

64 перегляди
bottom of page