top of page

Виграйте грант та випікайте хліб для громади: умови конкурсу

Конкурс мікрогрантів "Ділимося хлібом" має на меті розв'язувати проблему включення ВПО в суспільне життя громад.


Про цю можливість повідомляє Ресурсний центр ГУРТ.

Спільне випікання хліба допомагає інтеграції людей в громаду / Скриншот з фільму "Мережа добрих людей і громад "Ділимося Хлібом"


Для чого ця ініціатива


За даними Комісії ООН, сьогодні в Україні є до 8 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Часто ці люди живуть без друзів та підтримки місцевої громади. Окрім того, вони нерідко не мають роботи та втрачають звичний дохід. Майбутнє бачиться їм депресивним та безперспективним.


Саме тому Фундація імені князів-благодійників Острозьких за підтримки Global Fund for Community Foundations створила ініціативу "Ділимося хлібом". Вона має на меті інтегрувати ВПО в суспільне та економічне життя громад.

Випікання хліба є своєрідною терапією / "Мережа добрих людей і громад "Ділимося Хлібом"


Що таке "Ділимося хлібом"

  • Це ефективна трудо- та арттерапія.

  • Це підтримка українських національних традицій.

Ефективність такого методу навіть описали в підручнику та показали в спеціальному фільмі.

У результаті конкурсу планують включати в суспільне життя ВПО та інших осіб, які цього потребують, щонайменше у 7 громадах.

Що потрібно для участі

  1. Брати участь у конкурсі можуть місцеві благодійні та громадські організації, а також ініціативні групи громадян та волонтерські і молодіжні центри.

  2. До участі запрошують громади із великою концентрацією ВПО.

  3. Сюди віднесли такі області: Дніпропетровська, Рівненська, Волинська, Вінницька, Львівська, Івано-Франківська, Полтавська, Київська, Хмельницька, Житомирська.

Важливо! Подаватися можуть і мешканці інших областей, яких немає у цьому переліку.

Випікання хліба об'єднує і дорослих, і дітей / "Мережа добрих людей і громад "Ділимося Хлібом"


Етапи конкурсу

  • Конкурс відбудеться у 2 етапи. Під час першого потенційні отримувачі мікрогрантів пройдуть 3-денний тренінг.

3-денний тренінг включатиме участь у спільному випіканні та розподілі хліба з громадою, а також поглиблений курс з організації та модерації заходів, інтеграції ВПО та інших груп, які потребують включення в соціальне та економічне життя громади.

  • Другим етапом буде безпосередньо надання мікрогрантів.

• Дедлайн подання на грант: до 31 травня 2023 року. • Розмір мікрогрантів становитиме близько 1000 доларів США. • Реєстраційна форма за посиланням. • Тренінг відбудеться у червні 2023 року.

Якщо маєте питання, звертайтеся до керівника проєкту Руслана Краплича за телефоном 0503392518 (Телеграм, Вайбер, Ватсап), або на пошту r.kraplych@gmail.com.

58 переглядів
bottom of page