top of page

Безкоштовні онлайн-курси: ТОП-5 платформ для навчання

Неформальна освіта – шлях до професійного успіху. Сьогодні все більше людей шукають можливості навчатися протягом усього життя, щоб вдосконалювати свої soft та hard skills.


Проєкт YouthFutureUA пропонує добірку онлайн-ресурсів, де можна здобувати нові знання безкоштовно. 1. Платформа Prometheus

Скриншот зі сторінки Prometheus


Найпопулярніша та найбільша платформа з онлайн-курсами в Україні. Більшість із них безкоштовні. Можна знайти й поглиблені платні курси з серйозним менторським супроводом.

На Prometheus доступні понад 300 курсів у сфері бізнесу, IT, англійської мови, журналістики, гуманітарних наук, історії, психології, туризму тощо.

Важливо! На платформі Prometheus доступні курси з підготовки до ЗНО. Доступ до них безкоштовний.

За успішне проходження онлайн-курсів передбачений сертифікат.

2. Бібліотека знань від House of Europe

Скриншот зі сторінки House of Europe

Усі охочі можуть переглянути лекції, що стосуються культури та креативних індустрій: дивіться виступи спікерів про неформальну освіту, культуру та громади, медіа, розуміння та залучення аудиторії тощо.

"Дивіться відеолекції про менеджмент проєктів, історії успішних організацій та тренди майбутнього. Для сфери культури, креативних індустрій, освіти, соціального підприємництва, медіа, роботи з молоддю та охорони здоров'я", – пропонують на платформі.

3. Платформа EdEra

Скриншот зі сторінки EdEra


Тут ви знайдете онлайн-курси з підприємництва, історії, традиційної української культури й навіть здорового харчування.


Чимала кількість курсів розрахована на освітян: можна прокачати свої скіли у сфері прав людини, лідерстві, медіаграмотності тощо.

Також на EdEra можна готуватися до ЗНО.

4. Платформа ВУМonline

Скриншот зі сторінки ВУМonline


На цій платформі доступні 82 курси. Вони є безкоштовними.


Ви можете прокачати навички соціального підприємництва, управління власністю, ефективного мислення.


Чимало курсів спрямовані на розвиток громадської позиції, економічну грамотність та розуміння процесів, що відбуваються в державі та громаді.


Як працює ВУМonline

  • Оберіть курс і зареєструйтеся на ньому.

  • Пройдіть кожен модуль курсу: відео-лекцію, завдання, та перевірте свої знання за допомогою тестів. Тривалість навчання визначається викладачем курсу.

  • Під час навчання на курсі Ви будете отримувати всю супровідну інформацію на ваш e-mail, який вказали при реєстрації на курс.

  • Обговорюйте питання, які вас цікавлять, з іншими учасниками курсу та викладачами на форумі.

  • Після успішного проходження курсу Ви зможете завантажити іменний сертифікат з унікальним номером та кількістю навчальних годин.

Скриншот зі сторінки WiceCow


Платформа з безкоштовними лекціями та онлайн-курсами про історію, культуру, кіно, літературу, моду та журналістику.


Короткий та інтерактивний формат лекцій робить навчання цікавим, а не нудним. Спробуйте подивитися лекції від WiceCow – це справді "затягує".


Сьогодні кожен може наближати перемогу. Допоможіть YouthFutureUA виконувати нашу місію, підтримайте українську армію та українців у скруті. Навіть маленькі суми важливі. Зробити посильний внесок можна тут.


10 616 переглядів
bottom of page