top of page

Перша психологічна допомога: заходьте у безкоштовний чат-бот

Ментальна підтримка під час війни стає життєвою необхідністю. Саме тому сьогодні стає все більше проєктів із психологічної допомоги. Більшість із них – безкоштовні.


Чат-бот у телеграмі під назвою Друг.Перша допомога має на меті знизити рівень стресу та допомогти у вирішенні психологічних проблем.


Рекомендації чат-боту розроблені за науково доведеними протоколами.


Як користуватися чат-ботом


Вам потрібно мати встановлений додаток Telegram. Переходьте за посиланням та натискайте кнопку "Розпочати".


Розробники бота пропонують таку допомогу:

  • Зрозуміти, що з тобою відбувається та що ти відчуваєш.

  • Отримати декілька лайфхаків для стресових ситуацій.

  • Прийняття без упереджень і стереотипів.

У чат-боті можна знайти різні психологічні вправи з поясненнями / Скриншот


У команді творців чат-боту – фахівці, тому користувачів закликають довіритися йому. Спілкування у боті – анонімне, захищене та конфіденційне.


Бот запитає, скільки вам років, вашу стать та про рівень стресу, який ви відчуваєте. На основі цих відповідей буде відбуватися подальше "спілкування" з чат-ботом.


Такий варіант психологічної допомоги підійде тим, хто ніяк не наважується звернутися до фахівця, боїться осуду тощо. Спробуйте прийняти допомогу від бота. Однак пам'ятайте, що у складних, загрозливих випадках обов'язково потрібно звертатися за медичною допомогою.

Чат-бот був створений за підтримки клініки Charite (Берлін, Німеччина) та GIZ в рамках гуманітарного проекту «Соломія». А також за підтримки UNICEF. Його рекомендації рецензувала група експертів з міжнародного консорціуму IC-PSY4U. IC-PSY4U – це міжнародний консорціум "Цифрова психологічна допомога для України". Група міжнародних експертів у сфері ментального здоров‘я, які супервізували мої методики.
128 переглядів
bottom of page