top of page

Вивчити дизайн чи зануритись в IT: безкоштовні освітні можливості для українців

З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України чимало людей втратили роботу. Однак українці – унікальна нація, що демонструє колосальну підтримку один одного.

Українцям пропонують чимало можливостей змінити професію чи знайти нову роботу / Фото Iewek Gnos on Unsplash

Саме зараз з'явилося дуже багато можливостей навчатися онлайн зовсім безкоштовно. Бізнеси підтримують громадян, надаючи доступ до власних курсів, що раніше були комерційними. Громадські організації пропонують безплатні курси на грантовій основі. Обирайте те, що вам потрібно й цікаво.


Пропонуємо 3 свіжі можливості навчитися нового.


1. Проєкт для жінок та дівчат New me/ New you

Школа візуальної комунікації для жінок / Скриншот


Проєкт позиціонує себе як школа візуальної комунікації й пропонує жінкам та дівчатам прокачати свої навички у дизайні: графічному, моушн тощо.

"Це твій шанс на нове життя. У час повної невизначеності, тривоги повітряної та внутрішньої, житті у стані війни чи вимушеної еміграції – в кожному з цих випадків ми можемо допомогти, – повідомляють на сторінці проєкту.

Більше про школу New me/ New you дізнайтеся на сайті проєкту.


2. Познайомся з ІТ завдяки Beetroot Academy

На курсі можна спробувати 5 основних IT-професій / Скриншот


Слухачам та слухачкам цього безкоштовного курсу пропонують познайомитися з 5 основними ІТ-професіями. Часто люди не знають, чим би хотіли займатися і яка професія їм підійде – саме для цього Beetroot Academy і запустила власний курс.

Тут ви можете спробувати:

  • Project Management,

  • UI/UX дизайн,

  • QA Manual,

  • Front-End та

  • Python розробку.

"Ти отримаєш вільний доступ до матеріалів курсу, сформуєш уявлення про кожну з ІТ-професій і зможеш зважено обрати напрямок нової кар'єри. Навчайся у зручний для тебе час та абсолютно безплатно з єдиною метою – визначитися, яку професію вивчати поглиблено далі, – повідомляють на сайті академії.

Знайти доступ до курсу можна на сайті.

3. 12 гуманітарних курсів від Projector

Projector пропонує безкоштовний доступ до відеолекцій / Скриншот


Онлайн-інститут Projector пропонує безкоштовний доступ до відеолекцій на гуманітарну тематику. Тут можна дізнатися про історію відеоігор, аніме, теорію кольору, історію дизайну, філософію й навіть історію телебачення.


Щоб подивитися безкоштовні лекції, переходьте на сторінку з ними й натисніть кнопку "Придбати". Система запропонує вам авторизуватися й переглянути навчальне відео безплатно.


Доступ до безкоштовних навчальних відео шукайте на сайті.

438 переглядів
bottom of page